Golden Lotus
v/ Charlotte og Allan Weppenaar Pedersen.                          
Tlf. 48-141864 hv. 9-10. E-mail:  info@goldenlotus.dk
 
 
 


Rejse til Cape Town Februar
Fred og Forsoning, Meditation, Kultur

Ingen planlagte datoer.

I 2020 arrangerer vi et 10 dages kursus (for max 10, min 8 personer) i Cape Town, Sydafrika. Vi vil meditere i den smukke, storslået og fredet natur, sanse den særlige energi som omfavner Cape Town, specielt på toppen af Table Mountain og ved Cape of Good Hope. Bade og svømme på de fantastiske, hvide strande, hvor vi måske oplever delfiner. Vi vil besøge spirituelle og sociale projekter som Desmond Tutu Peace Centre, Homestead gadebørns arbejde, Learn to Live, Zip Zap social cirkus, og Nazareth House for AIDS børn, som vi igennem en lang årrække har arbejdet for.

Kursusprogram

På rejsen vil du opleve bl.a., afhængig af vind (Cape doctoren) og vejr.

1. Table Mountain, fredet bjerg natur reservat
2. Cape Point og Cape of Good Hope, den sydligste spids i Afrika
3. Robin Island og fængslet, hvor Nelson Mandela sad i 25 år
4. Tur langs den smukke sydkyst mod Hermanus, hvor hvalerne parrer sig i september
5. Tur langs vestkysten med de mange fugle og wild life reservater
6. Table View og Blouberg Strand, kendt for sin fantastiske udsigt over Cape Town, og delfiner
7. Kirstenbosch, hele Afrika’s botanisk have, beliggende ved Table Mountain
8. Bytur i Cape Town, bl. a. med forskellige Indiske og Afrikanske udendørs markeder
9. Lion’s Head, vandretur på bjerget
10. Signal Hill, hvor man kan se den storslået solnedgang
11. Waterfront , den gamle havn, med restauranter og indkøbsmuligheder
12. Nazareth House, spirituelt sted for AIDS børn
13. Homestead, gadebørns projekt
14. Learn to Live, spirituelt skole for gadebørn
15. Zip Zap, social cirkus for børn
16. Desmond Tutu Peace Centre

Pris for 2021

Prisen ca. DKK 18.000 inkl 200,00 til indmelding i foreningen ”Fellowship of Trust” .

Prisen inkluderer

Overnatning på enkelt værelse på Ikhaya Lodge, morgenmad, transport til og fra lufthavn, transport under kurset, frokost.

Prisen inkluderer ikke

Prisen indbefatter ikke flybillet, rejseforsikring, vacciner, og entre til diverse touristmål (du skal påregne ca. ZAR 500), aftensmad.

Ophold

Ikhaya Lodge Cape Town
http://www.sa-venues.com/visit/ikhayalodge/

Daglig rytme

Morgenmeditation er fra 10.00-11.00, og foregår hos os i huset på Gordon Street no 5, 5 min fra hotellet. Herefter tager vi på vores udflugt, som enten kan være en halv dag eller en hel dags tur. Afhængig af dagsprogrammet spiser vi frokost (som vi har med) ude i naturen, og aftensmaden indtages som oftes udendørs, på strandene, på små strand restauranter, eller lignende. Meditation foregår også ude i naturen, for eksempel, ved Cape of Good Hope, på toppen af Table Mountain, i Kirstenbosch, samt ved de smukke udvalgte kyst og lagune områder.

Bagage og påklædning

Vi anbefaler at du har følgende med: badehåndklæde, badetøj, solbriller, shorts, t-shirt (gerne 100% bomuld), vindjakke, kondisko, sandaler, rygsæk, kasket eller solhat, solcreme, så høj faktor som muligt, en kuffert som kan låses, mavetaske, for kvinder løse skørter eller bomuldskjole, behagelige og svedabsorberende lange bukser.
 
Vejret i Cape Town i februar

I februar er det højsommer med en temperatur på 25-35 grader om dagen og ca. 20 grader om natten. Cape Town har middelhavs klimaet, og solen skinner hver dag. Cape Town ligger på en halvø omringet af Atlanterhavet på den ene side, og den Indiske Ocean på den anden side. Der kan forekomme en vind (Cape Doctoren) som kan vare en halv dags tid.

Valutakurs

Kursen mellem den danske krone (DKK) og den Sydafrikanske rand (ZAR) er 0,43.
DKK 0,43 = ZAR 1,00.

Prisnivauet

Generelt er prisnivauet i Sydafrika meget lavt i forhold til Danmark. Du kan regne med at gode restauranter er ca. halv pris i forhold til Danmark. For eksempel en meget god middag (med store portioner) med udsøgt vin koster ca. ZAR 100,00 (= DKK 43,00). Tøj og sko er ca. halv pris. Taxaer koster ZAR 8,00 per km. Billeje koster ca. ZAR 200-250 om dagen (med fri km), bensin koster ca. ZAR 4,00 per liter.

Flytransport

Vi kan arrangere flytransporten, så du kan rejse med gruppen, hvis du ønsker det.

Du kan også selv arrangere flytransporten. En flybillet fra København til Cape Town koster ca. DKK 7.000 – 8.000 + lufthavnsskat. Du kan bestille billetter hos South African Airways, Luthansa, British Airways, KLM (Hollandske luftfartselskab) eller et rejsebureau, for eksempel Albatros Rejser.

Du skal sende din rejseplan med datoer og tidspunkter til os. Husk at hvis du ændre noget med din rejseplan, så skal vi have besked.

Visa og vacciner

Danske statsborgere har ikke behov for visa til Sydafrika, men får det automatisk ved ankomst til en Sydafrikansk lufthavn. Seruminstituttet anbefaler vacciner ved rejser til Sydafrika, samt malaria tabletter hvis man rejser til den nordlige del af Sydafrika, for eksempel Krüger National Park. Det er et individuelt valg om man vil vaccineres.

Forudsætninger for deltagelse

 1. Du skal have en rejse forsikring, og vi anbefaler Europæisk Rejseforsikring, da de har et kontor i Cape Town, og vi har en personlig kontakt med de danske ansatte.
2. Du skal melde dig ind i foreningen, ”Fellowship of Trust”. Medlemskab kr. 200. Den er en velgørende forening med det formål at fremme kulturel udveksling mellem Danmark og Sydafrika, samt støtter sociale projekter i Sydafrika. Der medfølger ingen forpligtelser, økonomisk eller tidsmæssig, og alle får udleveret vedtægterne.
3. Du skal underskrive en erklæring at deltagelse i rejsen og kurset er på dit eget ansvar.
4. Du skal være villig til at deltage i fælles meditationerne under kurset.
5. Du skal deltage på introduktionsmødet.

Betaling og tilmelding

Man har endeligt tilmeldt sig når vi har modtaget depositum på DKK 5.000 til Finansbank konto 6610 1605044. Husk at opgive navn og adresse samt informer os, gerne per email, at du har tilmeldt dig.

Restbeløbet på DKK 10.000 skal betales på samme kontonummer senest den 30.09.2020

Du skal bestille din billet så snart du har tilmeldt dig. Vi anbefaler, at du kontakter os, før du bestiller din billet, da vi muligvis kender til nogle rabatordninger.

Introduktionsmøde

Der afholdes introduktionsmøde for alle tilmeldte,  på Kollerødvej 14, 3450 Allerød, datoen bliver oplyst senere,. Udover at vi fortæller om rejsen, meditationerne, praktiske ting og svarer på spørgsmål, serverer vi snacks og sydafrikansk vin.

Afmelding

Ved afmelding inden den 30.09.2020, får du dit fulde depositum tilbagebetalt.
Ved afmelding efter den 30.09.2020, men før den 31.10.2020, får du refunderet DKK 5.000.
Ved afmelding efter den 31.10.2020 er hele beløbet på DKK 15.000 tabt, da vi her har afholdt alle omkostninger.

Rejser til andre turistmål i Sydafrika

Hvis du har lyst til at kombinere rejsen til Cape Town med andre turistmål i Sydafrika, kan vi anbefale Garden Route (smuk strækning langs den imponerende subtropiske østkyst) og Kruger National Park. Vi kan være behjælpelig med råd og vejledning.
Spørgsmål

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os i telefontiden mandag – fredag, kl. 9-10.